Максималните температури през деня ще са между 9 и 14 градуса

Температурите във вторник ще останат около средните за ноември. Денят ще започне с намалена видимост и ниска облачност, които в повечето райони около обед ще се разсеят. На места обаче мъглите и облаците ще се задържат почти през целия ден. Вятърът ще се ориентира от югоизток, но ще е все още слаб и температурите ще са подобни на днешните.

 

Минималните ще бъдат около нула градуса в котловините на Западна България до 7-8 край морето. Максималните ще са между 9 и 14 градуса, по-ниски в местата с трайни мъгли.

 

В планините ще има разкъсана облачност, без валежи. Максималната температура на 1000 метра ще е 9 градуса, а на 2000 - около 3-4. Вятърът ще бъде умерен от юг.

 

В Европа мощен вихър над Средиземноморието и студен атмосферен фронт преминаващ през  Северозападна Европа определят облачното и дъждовно време в западните и централните части на континента. Източните райони остават под влиянието на антициклон, който носи ниски облаци и мъгли в повечето източноевропейски страни.

 

Температурите на континента стават все по-зимни и максималните трудно превишават 10 градуса. По-високи ще са стойностите на трите южни полуострова, където се очакват  максималните до 18-19 градуса.

 

Доста тежка е обстановката в американските щати Илинойс и Индиана, където вчера преминаха около 60 бури торнадо. Това е доста необичайно за този период от годината, тъй като се среща най-често през пролетта и лятото. Хиляди домове са разрушени, а броят на жертвите достигна 6 души. По време на бурите е валяла градушка с диаметър 5-6 сантиметра.

 

У нас подобни катаклизми не се очакват. В сряда южният вятър ще се усили и температурите ще се повишат с 2-3 градуса. На много места ще има превалявания, които следобед ще спират, а от запад облаците ще се разкъсват. В четвъртък краткотрайни дъждове ще има в Западна и Южна България, а в петък вече в цялата страна се очакват значителни валежи. В събота ще бъде предимно слънчево с повече облаци над североизточните райони, а в неделя над западните. 

 

Всичко за времето може да намерите на Sinoptik.bg.