Участниците в заседанието влизаха през страничния вход, откъм МС

Заседанието на КСНС започна. Участниците в Консултативния съвет за тристранно сътрудничество влизаха през страничния вход, откъм Министерския съвет. Единствено лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе през централния вход. Всички участници ще се срещнат с президента, но след това журналистите няма да могат да влязат в залата, в която текат преговорите. 

 

Тоест, не можахме да проследим първите минути от дискусията, както е било досега. 

 

Възможна причина за това e, че на предишното заседание на КСНС Волен Сидеров взе думата на президента и започна да го разпитва за имотите му. Това доведе до проваляне на заседанието. 

 

Заседанието на КСНСВ президенството пристигнаха министър-председателят Пламен Орешарски, вътрешният министър Цветлин Йовчев, външният министър Кристиан Вигенин, лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

Пред сградата на президентството Николай Бареков от Гражданско сдружение "България без цензура" заяви, че иска нов дневен ред на КСНС.

 

Стана ясно, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предложи на президента в заседанието да участват и представители на граждански обединения, тоест и Николай Бареков.