Ексклузивно интервю на NovaNews.bg с победителя във Vip Brother 2013 Станка Златева

Спечелените медали олицетворяват това, което съм, признава олимпийската ни шампионка в борбата и победител във VIP Brother 2013 Станка Златева в интервю за NovaNews.bg. Всички я познават като борбен, искрен и безкрайно земен човек. И може би точно тези нейни качества й помогнаха да спечели сърцата на зрителите по време на двумесечната битка с останалите Съквартиранти. С какви очи гледа на победата си в риалити формата и дали е готова да стане треньор по борба, Станка разкри специално за NovaNews.bg.

Честито, Станке! Какво означава за теб победата във VIP Brother 2013? Как се почувства и вярваше ли, че ще спечелиш? 

Станка Златева: Радвам се, че успях да спечеля, имайки предвид всички утвърдени личности и сериозни характери. За мен беше голямо удоволствие да живея под един покрив с тях. 

По време на престоя ти в Къщата най-големият ти конфликт бе с Мира Радева, която критикуваше стила ти на обличане. Ти дори открито заяви, че не я харесваш като човек. С какво най-много те подразни социоложката? 

Станка Златева: Не ми хареса, че се правеше на психолог и си измисляше разни неща. Подразни ме фактът, че слага етикети на хората. Мира Радева е нещо отминало в моя живот. Нямам желание да общувам с нея и не възнамерявам да го правя. 

Това ли бе най-голямата обида, която си получавала досега? 

Станка Златева: Не, просто виждането ми по въпроса е такова – не смятам, че трябва да слагам дрехи, които не биха ми отивали. Ако бях с различна фигура, може би щях да нося поли, сега не виждам смисъл да се правя на нещо, което не съм и по този начин да се излагам. 

Обръщаш ли внимание на злобни коментари по твой адрес? И как се пазиш от интригантите около себе си? 

Станка Златева: Обичам искрените и позитивни хора! Моят кръг е такъв и подбирам откровени хора, с които да общувам и да се чувствам добре. 

По време на гостуването ти в „На кафе” видя няколко от важните моменти, които изживя заедно с останалите Съквартиранти. Как се почувства, когато проследи всичко това отстрани? И би ли променила поведението си спрямо някои от участниците във формата, ако ви се наложи отново да живеете заедно под един и същ покрив?

Станка Златева: Истински са били моментите, в които сме живеели заедно и всеки е бил такъв, какъвто е. Ако го направим отново, би изглеждало изкуствено. Харесвах хората и ми беше изключително приятно. Нищо не бих искала да променя! 

Често казваш, че най-добрите ти приятели са тези от детството. Но с какво би могъл да те спечели човек, с когото се запознаваш за първи път? 

Станка Златева: На първо място - с искреност. Освен това харесвам позитивни хора и такива, които умеят да се шегуват и да се радват на живота. Видяхте кой беше моят приятел и фаворит в шоуто (смее се).  

С какво успя да те спечели Стойко Сакалиев? 

Станка Златева: Точно с качества като искреност, доверие, хумор. Освен това е голям романтик и много истински човек! 

Спечелила си куп медали от различни състезания. Какво са ти стрували те и има ли нещо, за което би ги заменила?

Станка Златева: Ами, не бих ги заменила, тъй като те са част от живота ми. Вложила съм много труд и усилия и се гордея с пътя, който съм изминала. Спечелените медали олицетворяват това, което съм аз! 

Ще се върнеш ли към спортната си кариера на тепиха? И мислиш ли за кариера на треньор, все пак имаш достатъчно опит в борбата?

Станка Златева: Чакам треньорът ми да се прибере в България, за да обсъдим какво ще правим оттук нататък. Смятам, че ми е много рано за треньор – много съм млада и не съм достатъчно опитна. 

Когато тръгваш за спортен лагер или състезание, кои три неща задължително вземаш със себе си?

Станка Златева: Няма нещо определено, което да държа да нося със себе си. Важното е да съм настроена позитивно и да съм в добрa физическа форма и добро състояние на духа.

Казваш, че от всичко най-много обичаш село Крушаре и близките си. Кое е любимото ти място там? 

Станка Златева: Обичам всичко там – бащината къща, въздухът, който е различен и разбира се, хората, които познавам цял живот. Всичко ми напомня за детството и изпитвам истинска носталгия, когато се сещам. 

В „На кафе” брат ти Йордан показа любимия ти кон. Напоследък остава ли ти време за яздене?

Станка Златева: Не, за съжаление от доста време не съм яздила. Наскоро даже ни се родиха малки кончета!    

Наближава краят на годината. Успя ли да си направиш равносметка за свършеното и изживяното? И какви са новите ти цели за 2014-а година? 

Станка Златева: Разхождам се, обикалям и си почивам. Радвам се на живота! Не си правя равносметки. Просто живея истински всеки един ден! 

Автор: Анелия Тодорова