Привърженици на "България без цензура" планираха да не допуснат участниците в КСНС

Освен протестите на студентите и недоволните от управляващия кабинет, членовете на КНСБ и таксиметровите шофьори, пред президентството се проведе и четвъртият протест днес – този на движението „България без цензура”. Въпреки желанието на движението, те не бяха допуснати до КСНС. Техният протест започна в 12 ч., като идеята им беше да не допуснат участниците в КСНС в сградата на Президентството. 


Двоен плътен кордон от полицаи и жандармерия отцепи голям периметър около Президентството още в 11 часа сутринта. Час по-късно, пред парадния вход започна протест, организиран от движението „България без цензура”. Протестиращите планираха да блокират достъпа на участниците в Консултативния съвет до сградата.  


Лидерите на политически партии, председателят на Народното събрание и вътрешният министър влязоха в сградата през страничния вход, защитени от много полицаи. 


Единствено Волен Сидеров застана сред протестиращите, поздрави ги и обеща да се опита да прокара техните искания в дневния ред на срещата. 


Въпреки демонстрацията на топли чувства, Волен Сидеров и Николай Бареков отрекоха възможността за коалиция между техните партии на евентуални предстоящи избори. 


Единственият момент, в който градусът на напрежението пред президентството се повиши, беше когато протестиращи от инициативата ДАНСwithme започнаха да скандират от другата страна на кордона. Tова разгневи привържениците на „България без цензура”. 


В крайна сметка – около 16 ч. недоволните пред президентството започнаха да се разотиват, докато по същото време в президентството Цветлин Йовчев представяше доклада си