В неделя ще започне понижаването на температурите

В четвъртък, 20-и ноември, у нас ще е топло за края на ноември.


В Северозападна България и по горното течение на Дунав денят отново ще започне с мъгли или с ниски облаци, които ще се задържат до обяд. Слънчеви часове около обед се очакват над Източна и Централна България. Иначе като цяло облачността над страната ще е променлива, по-значителна в западните и южните райони, където на места не е изключено слабо да превали. Ще духа слаб до умерен южен вятър.


Сутринта температурите ще бъдат от 5 до 10-11 градуса, а следобедните стойности ще са в широки граници – от 9 градуса в мъгливите райони до 18 на изток


Обширна област на ниско налягане над Централна Европа обхваща голяма част от континента. С вихърът от север ще продължи да прониква много студен въздух и във Франция, Германия и Алпийския регион ще превалява сняг, а в Италия и по Средиземноморието – дъжд. Интензивно ще вали и над Западните и Южни Балкани.


През следващите дни циклонът ще се задържи над Южна Европа и студът ще обхване почти целия континент. На Апенините и Балканите ще валят дъждове, но само до вторник. Тогава студен въздух от Русия ще се спусне към нашия полуостров и ще обърне дъжда в сняг. 


До тогава - в петък у нас ще е облачно с валежи, които още сутринта от запад ще спрат и облаците ще се разкъсват. В събота ще остане сравнително топло, с разкъсана облачност, намаляваща до незначителна. В неделя температурите ще започнат да се понижават. Отново ще се заоблачи и ще има краткотрайни дъждове. В понеделник застудяването ще продължи. Ще вали на повече места. Във вторник следобед и в нощта срещу сряда се очаква в Дунавската равнина и планините дъждът да премине в първите съществени снеговалежи.


Утре обаче ще е все още топло въпреки повечето облаци. 


Още за времето във вашият град, може да намерите на Sinoptik.bg