Позитивната вибрация на гласа й действа по-добре от масаж с мед

Тя е на 24 г., но със сигурност има немалко опит зад гърба си. Първо стана известна отвъд Океана, а едва след това и тук. Има много чаровна усмивка, а позитивната вибрация на гласа й действа по-добре от масаж с мед. Не се шегувам! Ако не сте я чули как пее досега, тази събота, 23-и ноември, ще имате тази възможност, стига да се намирате в София. Ако ли пък не – не се притеснявайте, съвсем скоро ще стартират концертите й из страната, а и не само. 

 

Видяхме я в последното издание на VIP Brother и знаем за нея, че е дъщеря на може би най-известната социоложка у нас

 

Днес обаче ще си говорим за това как е срещнала любовта и настоящия си съпруг, за новия член на семейството им и за музиката като обединяващ фактор.

 

Запознайте се с Анна Янова-Катур – такава каквато е и като каквато си заслужава да я опознаете. Ако не заради усмивката, която споменах, то заради позитивизма и вярата й. 

 

Казвате, че историята на вашата група Two Cities One World е перфектната любовна история. Ще ни разкажеш ли вашата приказка? Кога и как се случи всичко? Колко време ви беше нужно с Джеред, за да изградите вашата вселена?
 
Всичко започна преди малко повече от две години. Ние с Джеред се запознахме в колежа, в който учихме, като нищо не стана отначало – само си разменихме координати. Реално започнахме да излизаме пет месеца по-късно. Любовта и респектът един към друг винаги са били много силни, още от самото начало на връзката ни. Малко по малко започнахме да правим музика заедно, като първо само си свирехме, но бързо след това започнахме и да пишем заедно. Така постепенно се роди и нашият проект Two Cities One World. Името идва от там, че ние сме от две различни страни и култури, но музиката обединява в един нов свят не само нас, но и нашите фенове.
 
За разлика от тенденциите в последно време – сключване на брак и създаване на семейство на все по-късна възраст, ти направи точно обратното. По-рано тази година за омъжи за Джeред. Как се реши на тази стъпка? Имаше ли някакви притеснения?
 
Той ми предложи и аз казах „ДА”! Не сме го мислели много. Любовта си е любов. И двамата още в началото на връзката ни знаехме, че искаме да сме заедно цял живот. Това, което чувстваме един към друг, е уникално и свято.
 
Съвсем наскоро семейството ви се увеличи с още един – кученцето Нала. Ще имате ли време за нея покрай всичките си ангажименти?
 
Ооо, да! Нашето бебе. Имаме време за нея, защото и двамата много обичаме природата и често сме или в парка, или на планина и все сме си казвали, че искаме куче. Освен това, ние главно работим от вкъщи, така че сме покрай нея доста. Тя ще остане мъничка – под 10 кг, което е идеално, защото ще пътува с нас.
 
Perfect Vibration се казва дебютният сингъл от новия ви албум. Мислиш ли, че вибрирате на една честота с меломаните в България?
 
Има много хора в България, които ни подкрепят и харесват музиката ни, така че – да! Може да не е с мащабите на поп музиката или поп-фолка, но ги има и на мен това ми стига.
 
Какво те накара да се върнеш в България? Не мислиш ли, че след дългите години в Щатите би било по-лесно да пробиете там, отколкото тук? 
 
Аз съм много импулсивна и ще се учудя, ако се задържа на едно място дълго време. Ние в момента пробиваме едновременно и в САЩ, като искаме това да се случи и в Европа, и Азия. И да пътуваме много. Заради хората тук, които искат да чуят музиката ни на живо ще правим концерти, турнета и т.н.
 
Какви са очакванията, а и желанията ти за развитието на Two Cities One World?
 
Огромни! Много големи планове и амбиции имаме. Общо взето – да дадем музиката си, енергията си, част от себе си на хиляди хора по света, което вече е факт. И ще става все повече.
 
Освен че пееш, малко хора може би знаят, че и рисуваш и то не аматьорски. Планираш ли и да направиш и изложба с твои картини?
 
Благодаря ти! Това е голям комплимент. Аз се уча да рисувам и не съм мислила за изложби. Може би малко по-нататък. Засега ги подарявам.
 
Имаш ли друг талант, за който не знаем?
 
Аз съм модерно хипи. Обичам природата, храня се здравословно и се интересувам от това, много се вълнувам от Вселената, от какво сме направени, кои сме и такива разни въпроси. Също - танцувам, готвя, свиря на пиано, гримирам добре... А между другото – правя графичен дизайн. Моят уебсайт и www.twocitiesoneworld.com са мои творения, както и цялостната обложка и дизайн на първия ми албум “Up!”. Почти всички флайери за наши концерти и каквито и да било дигитални постери са мои.
 
Какви са плановете ви за бъдещето? Включват ли турнета из Стария континент или може би пък бебе и кога?
 
Плановете за следващите пет години са турнета, фестивали из цял свят – САЩ, Европа, Азия, Южна Америка, Австралия, както и писане, композиране на нова музика, издаване на албуми, веселби, партита... Такива неща. И двамата с Джеред сме на мнение, че сега ни е времето да сме луди и да пътуваме много – да градим кариера и да се забавляваме. За деца планираме след 5 години.
 
Посланието на вашата музика е…
 
Любов, приятелство, позитивност. Животът е по-хубав, когато сме заедно.
 
Следващият концерт на Ани и Джеред е в столичния Swingin' Hall тази събота, 23-и ноември от 20.30 ч.
 
Разгледайте галерията по-долу и поемете от положителната енергия и усмивките на младото семейство на Ани, Джеред и малката Нала.
 
Автор: Миалена Халваджийска