Видеото към „Условие №1" вече е факт

Мария Илиева отправя реге предизвикателство заедно със Zafayah, вокалист на най-добрата реге група в Източна Европа Roots Rocket. Още с представянето си в X Factor миналата седмица дуетната им песен „Условие №1" получи изключително добри отзиви, а от днес видеото вече e факт и може да се види във Vbox7.com

Поканата за колаборация идва от Zafayah. Реге изпълнителят признава, че е голям фен на Мария Илиева и винаги е имал желание да направят общ проект. Приятно се изненадва, когато след първоначалния разговор Мария приема предложението му да запишат дует и е впечатлен от професионализма на певицата.

„Условие №1" е по текст и аранжимент на Пламен Зафиров - Zafayah, а музиката е писана от него, Ясен Обретенов и Деян Илиев. Характерният реге груув, комбиниран с двойна доза талант и харизма от Мария Илиева и Zafayah, превръщат песента в зимен хит с вкус на лято.

Видеото е заснето от носителя на наградата най-добър режисьор от Първите български Хип-хоп награди Павлин Иванов - Bashmotion. Снимките са реализирани в халетата на бившия мебелен завод „Сава Ганчев" във Варна. За визията си във видеото Мария Илиева се доверява на Кина Кудева (коса), Кристина Славова (грим) и Васил Божилов (стилист). Впечатление прави свежата анимация, която изрисува различни елементи във видеото, като струните на бас китара, контурите на барабани и... корона на главата на Мария Илиева.

„Със Zafayah се работи изключително лесно и с много настроение, той е вдъхновяващо талантлив артист, който знае какво иска,” казва певицата. „Звукозаписният процес беше забавен, а най-голямото предизвикателство за мен бе да „нареждам” рими, правя го за първи път и много ми хареса.”

Мария Илиева и Zafayah играят стилно заедно, няма две мнения.