Очаква се искането да стане публично достояние днес

Да бъде създадена временна анкетна комисия, която да проучи случая "Бисеров“. Такова искане са внесли в деловодството на Народното събрание минути преди края на вчерашния работен ден народни представители от ГЕРБ.

 

По информация, с която единствено Нова телевизия разполага, под искането са се подписали 67 депутати от партията на Бойко Борисов. Днес се очаква искането да стане публично достояние.

 

Освен искане за анкетна комисия, от ГЕРБ изпратиха сигнали до редица европейски институции и партии относно случая „Христо Бисеров”. От ГЕРБ определиха като смущаващи фактите около случая „Бисеров" и начина, по който е изтекла информация за предстоящото му разследване, още преди органите на реда да предприемат нужните мерки за това. 

 

Подписката за създаване на временна анкетна комисия идва непосредствено, след като в четвъртък с гласовете на БСП и ДПС бе създадена комисия за проверка на обстоятелствата около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, придобил публичност като скандала с Мишо Бирата.