Семейството купило апартамента, без да знае, че ще съжителства с трансформатора

Семейство от Карлово води жестока битка срещу трансформатор, който се намира под спалнята им. Близо година фамилията не може да живее в апартамента си заради шума на трансформатора, който е монтиран на приземния етаж на блока.

 

Животът на Кото Мятовски и Минка Михайлова се е превърнал в истински ад заради кошмарния шум от трафопоста, който се намира под спалнята  и част от кухнята на жилището им. 

 

Семейството твърди, че е закупило апартамента преди година, без да бъде уведомено от продавачите, че ще съжителства с трансформатор, който захранва с ток цял квартал.

 

По настояване на потърпевшите Регионалната здравна инспекция в Пловдив е направила замерване на шума и е констатирала, че той е над допустимите норми, което е вредно за здравето. Заради това сега семейството спи при роднини и приятели. 

 

13 жалби до EVN и омбудсмана на Републиката е изпратила потърпевшата фамилия. Останалите 10 семейства в блока са събрали подписка с искане трафопостът да бъде изваден от сградата и преместен далеч от кооперацията им.

 

Семействата в блока апелират отговорните институции да решат казуса, преди да са станали следващата жертва на трансформатор, гръмнал под краката на хората.

 

Повече по темата гледайте във видеото!