Очаква се ромските отряди да тръгнат до седмица, като целта им е да помагат на полицията

„Не е случайно избрано името на ромските командоси за отбрана от насилие. Поканили сме хора, които са били в полицията, както и спортисти. Целта да се противопоставим на хората на Боян Расате”, каза в „Здравей, България” Петко Асенов. Той добави, че хората на Расате не са срещу бежанците, а срещу ромите.

 

„Това е лъжа”, отговори му д-р Йордан Манасиев от Формация „Национално единство”. Той обясни, че тяхната цел е да помагат на полицията, тъй като голяма част от тях са ангажирани с протестите и охраната на парламента и оголват другите си структури. „Ние помагаме на полицията”, каза той.

 

"Вече 10 наши човека са хванати в района на "Орлов мост" и са им записвани даннитеПитали са ги дали нямат цигари да им дадат. Кой им дава право да им искат документ и да излагат българското знаме?", попита го Асенов.

 

Той съобщи, че отрядите им ще тръгнат до една седмица и също ще помагат на полицията. „Ако има проблем с хората на Расате, ще сигнализираме на полицията. Ако трябва, ще се сбием”, каза Асенов. Той поиска главният прокурор да вземе отношение по темата и да спре организацията на Боян Расате. „Хората му нямат право да създават такива отряди”, категоричен беше Асенов.

 

"Нашите патрули имат легитимен документ, с който се легитимираме. Ние защитаваме гражданските си права. Отрядите не са срещу ромите", опита да обясни Манасиев. "Ако не се легитимират, значи не са наши хора", добави още той.

 

„Целта на организацията ни не е да се занимаваме с ромите, а да помагаме на полицията”, категоричен беше Манасиев.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.