Измамата с личните й данни излиза наяве, когато от НАП й казват, че има задължение в размер на над 1300 лева

Варненка случайно разбира, че е омъжена за човек, когото никога не е виждала. Измамата с личните й данни излиза наяве, когато от НАП й казват, че има задължение в размер на над 1300 лева.

 

Даринка Кръстева е разведена и работи в Гърция от 13 години. Когато преди няколко седмици отива в НАП, за да си внесе здравните осигуровки, я изненадват, че освен тях дължи още над 1300 лева.

 

Мъжът, за когото се оказва омъжена Даринка, се казва Вилямс Иванов. Има ЕГН и постоянен адрес в София. През 2004 година спрямо мнимия съпруг е заведено дело, по което той не се явява, въпреки че е призован и чрез Държавен вестник. Вилямс губи делото и е осъден да плати хонорар на служебния защитник в размер на 660 лева, а с лихвите за девет години сумата нараства до 1300 лева. И понеже Вилямс не е открит, задълженията му се трупат на Даринка.

 

Жената отново иска за замине да работи в Гърция, но разплитането на документната измама може да отнеме месеци.

 

И докато истината излезе наяве, лихвите по задължението ще се трупат, а финансовата тежест ще фигурира в досието на Даринка. Това ще й попречи да си купи имот, ако реши и нито една банка няма да й отпусне кредит, щом разбере, че е длъжница на държавата.

 

Репортер: Нивелина Няголова