По темата днес показания даде и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов излезе от Столичното следствие с най-леката мярка за неотклонение – подписка и без забрана да напуска страната. 

 

Час по-късно обаче се е наложило служител на прокуратурата да търси Цветанов в София, за да му връчи нов документ - че прокурорите са решили да му забранят да напуска пределите на България. 

 

Цветанов посрещна новината на излизане от Военната окръжна прокуратура. Там пък беше разпитван като свидетел по делото за нерегламентирано използване на военните самолети и хеликоптери от кабинета „Борисов”. 

 

По това дело все още не е ясно кой и дали някой въобще ще бъде обвинен. Стана ясно обаче, че и бившият премиер Бойко Борисов е бил разпитван като свидетел.

 

„Разпитваха ме като свидетел за полетите с военните летателни средства. Подписал съм декларация да не говоря къде съм ходил -  държавни дела, служебни задължения”, каза Цветанов.

 

„Със сигурност Цветанов е имало какви показания да даде, но няма как да кажа повече – това е преценка на прокурора дали ще има други министри, разпитват се всички – Борисов също е бил разпитан”, обясни Емил Алексиев от Военната окръжна прокуратура.