Студ и сняг скова Централна и Западна Европа

Утре е последният топъл ден със слънчеви часове за месеца.

 

Утрото в низините ще е мъгливо или с ниски облаци, които на северозапад ще се задържат поне до обяд. През деня облачността над Централна и Източна България временно ще намалее, а над Западна следобед ще се увеличи и там привечер ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

 

Заради него температурите ще се задържат все още високи за края на ноември – сутринта в интервала от 3 до 8 градуса, а следобед между 11 и 17 градуса. Макар и високи за ноември, температурите не са подходящи за разходки без дрехи.

 

Въпреки това френската водеща на прогнозата за времето Дория Тилие изпълни обещанието си да се появи гола в ефир, ако Франция се класира за Световното по футбол догодина. Тя започна с игра на думи, появявайки се в градчето Поал. „Апоал” означава както гол така и в Поал, т.е. В града Поал. И след като всички очакваха нещата да приключат до табелата, красавицата побягна гола в покрайнините на градчето и така спази обещанието си. А това не бе никак приятно заради ниските температури в района.

 

През последните дни ви информирахме за студа и съществените снеговалежи във Франция, Испания и Германия. В централните райони на Франция първите сериозни валежи от сняг натрупаха до 30 сантиметра и затрудниха транспорта в региона. И в страната на Баските в Испания имаше тежки проблеми с придвижването по пътищата, отново заради интензивните снеговалежи там през последните часове.

 

И утре в Южна и Централна Франция ще продължи да вали сняг, но вече по-слабо, а по-сериозно ще трупа в Швейцария и Австрия. Валежите се дължат на циклон, който освен снега ще носи и интензивни дъждове по Средиземноморието, в Италия и над Западните Балканите.

 

В неделя у нас още ще е топло, но облачно, с валежи от дъжд, по-интензивни следобед и вечерта. В понеделник освен облаците и валежите, от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух. Във вторник, сряда и четвъртък вече ще бъде студено и ще превалява предимно сняг, по-интензивно в Западна и Северна България.

 

Повече за времето през следващите дни може да намерите на Sinoptik.bg.