Предложението идва от председателя на Държавната агенция за закрила на детето

В социално педагогическия интернат в Стралджа научиха за препоръката училището да бъде закрито от екипа на Нова телевизия. 

 

„За пръв път чувам такова решение или такова становище. До известна степен съм изненадан, това училище е с такава дълга традиция, толкова години, толкова деца са минали, така че наистина съм изненадан”, заяви Димитър Войводов, временно изпълняващ длъжността директор. 

 

В края на лятото старото ръководство и трима възпитатели бяха освободени от работа заради побой над 17 от момчетата заради извършена кражба. През октомври обаче до Агенцията за закрила на детето достигат нови сигнали за насилие, някои от по-големите в интерната са малтретирали други деца. 

 

Винаги между децата има някакви противоречия. Дисциплината в интерес на истината от началото на годината не е такава, каквато ние бихме желали”, заяви още Димитър Войводов. 

 

32 деца от цялата страна има в момента в стралджанския интернат, за тях се грижи екип от 15 учители и възпитатели. Много от момчетата са там най-често заради кражби и просия. Те твърдят, че насилието е ежедневие.

 

Резултатите от проведения наскоро конкурс за директор на социално-педагогическия интернат в Стралджа трябваше да бъдат оповестени в следващите дни. Ще има ли интернат обаче - решават в просветното министерство.