Крадците в града се разобличават чрез записи от камери за видеонаблюдение в аптеки и магазини

В Бургас непримиримостта към крадците става все по-голяма. Те са разобличавани чрез записи от камери за видеонаблюдение в аптеки и магазини. Последният случай на незаконно присвояване е запечатано от фотоапарат, а снимките, качени в социалната мрежа Фейсбук. Става дума за кражба на тротоарни плочки, а мястото – само на стотина метра от Петор РПУ в града.

 

„Мъглив неделен обяд. В пресечката на ул."Батак" и ул."Места" общината е струпала малко строителен материал, с който в понеделник да оправи тротоара и любезните граждани, живущи в к-с "Лазур" да бъдат приятно изненадани. Изненадите обаче не могат да чакат чак до понеделник и започват още в неделя“, пише на стената си млада жена, която е документирала присвояването.

 

Постът продължава така: “Любезен гражданин с регистрационен номер А 4936 КН решава, че неделя не е време за почивка и отива да си набере малко строителен материал. В крайна сметка прав е човекът - щом нещо е на тротоара, значи е загубено, щом е загубено, значи който го намери - негово си е. Две торби пясък, три плочки, няма значение - авантата си е чиста проба печалба...“.

 

В почивните дни предприемчивият бургазлия е напълнил един багажник със строителни материали, за да може да спести малко средства от семейния бюджет.

 

Репортер: Цеца Алексова

 

Повече по темата гледайте във видеото.