Арт фестивал подкрепя хората с нестандартна сексуална ориентация

Деветото издание на ЛГБТ АРТ ФЕСТ „Take off the Mask” - “Свали маската” призовава хората с нестандартна сексуална ориентация да не се притесняват да бъдат себе си и да разкрият истинската си същност.
 
 
Фестивалът ще се проведе в рамките на три дни от 3-ти до 5-и декември в Център за култура и дебат “Червената Къща”. Своята подкрепа към събитието оказват и известни хетеросексуални личности от България и чужбина. Бен Крос, Деси Тенекеджиева, Гери Турийска, Възкресия Вихърова, Драгомир Симеонов, Веселин Мезеклиев, Стефан Иванов, Дария Митушева и Антоанета Петрова застанаха зад обектива на Стефан Василев, част от проект фотоизложба на Констанца Гецова „Take off the mask”. 
 
 
Програмата на фестивала включва театрални представления и импровизации, късометражно кино и танцов театър с вход свободен и арт уъркшоп „Разкрий цветовете си”.
 
 
Посетителите на феста ще могат да се включат в кампанията на Амнести Интернешънъл „Писма за права” и да подкрепят беларуския ЛГБТ активист Ихар Циханюк, който бе бит от служители на реда, след като се опитал да основе правозащитна ЛГБТИ организация.