С падането на първия сняг започнаха и притесненията на шофьорите

Оранжев и жълт код за студове, сняг, силен вятър и поледици бяха в сила през днешния ден най-вече за североизточните части от страната. Сняг валя в почти цяла България. За проходите Рожен, Превала и Петрохан са въведени ограничения в движението.

 

С падането на първия сняг започнаха и притесненията на шофьорите къде по пътя е изчистено и къде все още не е. Първокласните пътища и в страната, и в градовете са приоритет. А ако ви предстои пътуване, информация за състоянието на пътищата по маршрута ви може да намерите на телефон 0700 130 20.

 

Иначе – потенциално опасните райони са Североизточна България и област Смолян. Там се очаква снеговалежът да продължи, температурите да падат, а освен това се очаква и силен вятър, който ще спомогне за заледяването на пътните платна. Какво ни съветват от агенция пътна инфраструктура и каква е актуалната обстановка.

 

„С натрупването на снежна маса, стои и проблемът с видимостта”, отбеляза инж. Георги Златков от Агенция „Пътна инфраструктура”, който посъветва шофьорите да не изпреварват, „за да не се оплакват после, че пътят не е почистен”.

 

Повече за пристигането на зимата ще научите от видеото.

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.