В началото на следващата седмица ще бъде по-често облачно

В четвъртък вече няма да вали, но ще остане студено. През нощта преваляванията ще отслабват още и до сутринта навсякъде ще спрат. В североизточните райони снежната покривка е до 35 сантиметра, а заради силния вятър на места има преспи. По морето температурите ще останат над нулата и там сняг все още няма.


Денят ще започне със значителна облачност, която по-късно ще се разкъсва и намалява, следобед - до слънчево. Заради умерения, в Дунавската равнина и силен северозападен вятър, ще се усеща по-студено, отколкото ще бъде.


Минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса, по-високи по морето. Максималните ще са между 1 и 6 градуса, в югозападните райони до 7 – 8 градуса. Все още топлата земя ще е причина снегът бързо да се топи.


В планините снежната покривка е до 30 - 35 сантиметра. И там облачността ще намалява до слънчево. Максималната температура на 2000 метра ще е около минус 4 градуса, а вятърът ще бъде умерен от северозапад.


Студен въздух е обхванал не само Балканите, но и Източна, Централна и Южна Европа. В източната половина на континента температурите трудно превишават 1, 2 градуса, а в Италия и Испания максималните са около и под 10. По-топло е само на северозапад със стойности около и малко над средните за края на ноември. Облачността над северозападните райони ще е разкъсана, без валежи, а на изток ще продължи да превалява дъжд и сняг.


У нас в петък ще остане студено, в Дунавската равнина и ветровито. Повече облаци ще има над северните и източните райони.


В събота сутринта на места температурите ще паднат до минус 10-12 градуса. Преди обед ще има мъгли, а по-късно от запад ще се заоблачава. В неделя ще има променлива облачност, почти без валежи.


В началото на следващата седмица ще бъде по-често облачно и на места в Западна България ще превалява дъжд. Температурите ще се повишат.


Повече за времето вижте в sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg