Максималните температури ще варират между 3 и 8 градуса

Последният работен ден на ноември у нас ще е ветровит.


През нощта облаците почти навсякъде ще намалеят, но утре преди обед от север отново бързо ще се заоблачи. Вероятността за валежи обаче е минимална. Още около обяд облачността пак ще се разкъса и намалее, в много райони до слънчево. Ще духа умерен, на изток и в Дунавската равнина и по-силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще отслабва. Той обаче ще допринася да възприемаме температурите като по-ниски


Всъщност сутринта ще бъде от -6 до -1 градуса, по морето между 0 и 1, а следобед - между 3 и 8 градуса.  


В планините сутринта ще има разкъсана облачност, а следобед ще е слънчево, но ще духат силни, по върховете - бурни северозападни ветрове. Максималните температури на 1000 м. ще са около нулата, а на 2000 м. ще са -4.


На 28-и ноември в по-голямата част от континента ще преобладава слънчево време, в районите със сутрешни мъгли и ниски облаци слънцето ще се покаже следобед. Снеговалежите в Русия ще отслабват, а дъжд ще вали по Централното Средиземноморие. От Северно море със силни ветрове ще прониква студен въздух, който ще носи дъжд, а в Германия и Чехия - и сняг.


Утре преобладаващите максимални температури в Европа ще са от 5 до 10-11 градуса. По-студено ще е на изток, а в крайните южни райони ще стигат от 10 до 15 градуса.


У нас в събота сутринта ще е студено и мъгливо, а през деня предимно слънчево и по-топло. В неделя от запад облаците ще се увеличат, но валежи са възможни чак вечерта и то само в планините. В понеделник дъжд ще вали вече и в западните и централните райони на страната. А във вторник по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг и по-късно ще спре. Температурите ще се понижат. В сряда облаците ще се разкъсат и слабо ще се затопли.


Утре ще е ветровито, следобед с повече слънце и температури от 3 до 8 градуса. 

 

Повече за времето през следващите дни, може да намерите на Sinoptik.bg.


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.