Преди обед от север облаците бързо ще се увеличат, но вероятността да превали е малка

Сутринта над по-голямата част от страната е ясно. Повече облаци има над западните и североизточни райони, а в района на Кърджали е мъгливо. Преди обед от север облаците бързо ще се увеличат, но вероятността да превали е малка. Около обед облачността ще се разкъса и намалее, в много райони - до слънчево. Вятърът ще е умерен, на изток и в Дунавската равнина и силен от запад-северозапад, който вечерта ще отслабва.

 

Заради ветровитото време ще се усеща по-студено. Сутрешните температури са от -6 до -1 градуса, по морето 0-1. Максималните ще са между 3 и 8 градуса. 

 

В планините до обед ще има разкъсана облачност, а следобед ще е слънчево, но със силни, по върховете и бурни северозападни ветрове. Максималната температура на 1000 м ще бъде около нулата, а на 2000 – минус 4.

 

В събота сутринта ще е студено и мъгливо, а през деня предимно слънчево и по-топло. В неделя от запад облаците ще се увеличат, но валежи са възможни вечерта само в планините. В понеделник вече ще вали дъжд в западните и централни райони, а във вторник във високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг и по-късно да спре. Температурите ще се понижат. В сряда облаците ще се разкъсат и слабо ще се затопли.

 

Всичко за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg. Актуалната пътна обстановка гледайте на Kamerite.bg.