За следващата година правителството е планирало реконструкция на над 700 км пътища

„От 70 до 100 милиона лева годишно ще бъдат отделяни за рехабилитация на пътищата”, заяви в предаването "Здравей, България" министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева

 

За следващата година правителството е планирало реконструкция на над 700 километра първокласни, второкласни и третокласни пътища.

 

Десислава Терзиева обясни, че над 14 милиона лева са инвестирани за подготовка за зимния сезон, а за цялата зима са заделени 60 милиона за поддържане на пътищата. 

 

„Надявам се времето да е благосклонно и да спестим и за ремонта на някои малки пътища, защото рехабилитацията на малките пътища е най-голям проблем”, заяви Терзиева. 


 
Тя обясни, че новата политика на правителството е насочена към строителство и рехабилитация на пътищата от първи, втори и трети клас.

 

„Има пътища от втори и трети клас, които не са рехабилитирани от 20-30 години”, заяви Терзиева. 

 

По думите й обаче магистралите също остават сред приоритетите на правителство. Регионалният министър се похвали, че е започнато строителството на нови 172 км магистрални участъци. 

 

„Днес ще бъде обявен търг за проектиране на участък от АМ „Хемус”, между Ябланица и разклона на Плевен-Ловеч”, заяви Терзиева. Надеждите са, че от 2015 година ще може да започне строителството по този участък. 

 

Терзиева коментира и протестите срещу правителството, които я стимулирали да работи още повече. 

 

„Всички знаем какво правим. Нашият основен приоритет е икономическото възстановяване”, заяви Терзиева.