Минималните температури ще са от 2 до 8 градуса под нулата

Нощта на 29-и срещу 30-и ноември ще е ясна и студена. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Сутринта в низините и около реките ще се образуват мъгли, които около обяд ще се разсеят. На по-високите места и на изток ще е слънчево. До вечерта обаче облаци от югозапад ще покрият цялата страна. Валежи не се очакват.


Минималните температури ще са от 2 до 8 градуса под нулата. Има опасност от заледени участъци по пътищата, водата в тръбите на открити и неотоплени помещения може да замръзне. Най-студено ще е в затворените полета на Западна България до минус 8-9 градуса. Следобед показанията на термометрите трудно ще надхвърлят 5-6 градуса, на изток 7-8.


В планините вятърът ще отслабне - преди обед ще е слънчево, а следобед ще се заоблачи. През деня там ще стане малко по-топло, отколкото сутринта в низините. На 1000 м се очаква 1 градус, а на 2000 м минус 2-3. Снежната покривка е от 15 до 40 сантиметра и крие остри камъни, което значи, че снегът още не е достатъчен за зимни спортове.


На континента най-динамично ще е времето в южните части на Германия, Франция и Испания, където се очакват валежи от сняг. В Италия е обявен оранжев код за силен вятър, дъжд и гръмотевици. Към тези райони се спуска студен въздух. Той ще даде нов живот на циклона, който се намира в Централното Средиземноморие. За Балканите това означава омекване на времето и доста облаци, от които ще има и валежи. 


У нас в неделя, 1-ви декември, ще е предимно облачно и мъгливо с временни разкъсвания на облачността около обед. 


През новата седмица ще е предимно облачно. В Дунавската равнина и Източна България ще духа студен източен вятър. От югозапад ще започнат валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Сутрин са възможни и поледици. Към средата на седмицата преваляванията в южните райони ще се изместят на изток и ще са предимно от дъжд.


Утре вятърът ще отслабне - след студената сутрин на места ще има и слънце. 

 

Повече за времето през следващите дни, може да намерите на Sinoptik.bg.


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.