В неделя ще е предимно облачно и мъгливо

Тази Сутрин е доста студено. Добрата новина е, че вятърът вече отслабва. На места и слънцето се показва, но повече слънчеви часове ще има около обед, когато мъглите ще се разсеят. До вечерта облаци от югозапад ще покрият цялата страна, като валежи не се очакват.

 

В момента температурите са отрицателни от минус 2 до минус 8,9 градуса и по пътищата има заледни участъци. Следобед показанията на термометрите трудно ще надхвърлят 5,6 градуса, на изток 7,8.

 

В планините ще има повече слънце - преди обед ще е слънчево, а следобед ще се заоблачи. Температурите ще се повишат до стойности, по-високи от тези сутринта в низините. На 1 000 м се очаква 1 градус, а на 2 000 около минус 2,3. Вятърът също ще отслабне. Снегът от 15 до 40 сантиметра крие остри камъни и опасност от подхлъзване.

 

Утре ще е предимно облачно и мъгливо, с временни разкъсвания на облачността около обед.

 

В понеделник и вторник ще е облачно. В Дунавската равнина и Източна България ще духа студен източен вятър. В Югозападните райони се очакват превалявания от дъжд, в планините от сняг. Сутрин са възможни и поледици.

 

В сряда и четвъртък съществена промяна на времето не се очаква. Преваляванията в южните райони ще се изместят на изток и ще са предимно от дъжд.

 

Повече за времето ще научите на Sinoptik.bg.