Информация за здравословното му състояние обаче не се съобщава

Старозагорският митрополит Галактион е бил приет в Кардиологичното отделение на Правителствена болница. Инфорамация за здравословното му състояние обаче не се съобщава. Информация не се дава нито от секретариата на Старозагорската митрополия, нито от Светия Синод също, информира БГНЕС.

 

Митрополитът е приет в болница "Лозенец" в петък. Това става няколко дни след като лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да предупреди митрополит Галактион, че го тровят.

 

В четвъртък пловдивският митрополит Николай подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изнесената от Константин Тренчев информация за готвено убийство срещу митрополит Галактион. В сигнала се твърди, че същата информация е била "споделена" от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заявил на заседание на Светия Синод, в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че и той е знаел за опит Галактион да бъде отровен.