Причина за заоблачаването у нас и на Балканите е вихър над Италия

Декември ще започне със слаби валежи в крайните западни райони. През нощта облачността ще е значителна и в западните части от страната ще превали слаб дъжд, в планините – сняг.


Утре преди обед ще остане предимно облачно и ще продължи да превалява на северозапад.  През деня облачността ще се разкъса и намалее в много места до слънчево. Привечер и през нощта от югозапад отново ще се заоблачи и ще завали. Ще е тихо или със слаб вятър.


В Северна България ще имаме отрицателни минимални температури, а максималните там ще са от 3 до 8 градуса, докато на юг следобед ще бъдат от 5 до 10 - 11 градуса.


В планините облачността ще е променлива и ще има слаби валежи от дъжд и сняг, които ще спрат временно през деня. Ще духа умерен, по върховете силен югозападен вятър. Максималните температури по върховете ще са от минус 4 до плюс 2 градуса.


Причината за заоблачаването у нас и на Балканите е вихър над Италия. Той ще насочва към нашия полуостров по-топъл средиземноморски въздух, затова и валежите ще са предимно от дъжд. Интензивно ще вали в Южна Италия и по Централното Средиземноморие, а снеговалежи ще има в Беларус и Русия.


В понеделник у нас ще е по-често облачно и на много места ще превали слаб дъжд. Във вторник ще е с градус-два по-студено. Валежите ще спрат, но над южната половина от страната ще остане облачно. В сряда утрото ще мъгливо, а денят слънчев, но студен.


В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, следобед до слънчево. Максималните температури ще са от 4 до 9 - 10 градуса.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg