Семинарът на властта е сред основните акценти в повечето печатни издания

Вестник "Труд" от първата си страница известява, че премиерът Пламен Орешарски гони с песен "калинките" от властта – развеселил своите министри и депутатите от БСП и ДПС с „Назад назад, моме Калино” на караоке парти в Боровец. Подробности за това парти публикуват и останалите вестници.


Докато властта разпуска, само на страниците на "Труд" Емил Спахийски предлага рецепта за щастие за всеки редови избирател – под заглавие "Нито камък без началник".


Обратно към Боровец, където купонът с песните е свършил рано предвид наторавената програма на управляващите, вестник "Стандарт" допълва, че от курорта са си тръгнали под звуците на вувузели, помества и коментарът на Сергей Станишев, който е сравнил протестиращите с паразити, които се промотират чрез тяхната пресконференция. И още, че протестирането вече е станало професия.


А на фона на това, от какво се лишават българите, разказва вестник "Преса", който публикува изследване на това как кърпим семейните си бюджети. 63% от анкетираните не си купуват дрехи.


Брюксел дава 55 милиона евро за младежката безработица, успокоява в. "Стандарт". И пак от страниците на в. "Преса", на деня за борба със спина, разбираме, че ромите няма да пестят от презервативи.

 

Целия преглед на печата гледайте във видеото.