Според него промяната може да се постигне чрез военен преврат или с промяна на Конституцията

„Всички хора – и студентите, и хората на улицата искат промяна, справедливост, край на подмяната и рестарт на прехода, който те намират за ужасен. Има два начина това да се постигне – чрез военен преврат и чрез промяна на Конституцията”. Това заяви в студиото на „На светло с Люба Кулезич” режисьорът Евгений Михайлов.


Той обърна внимание на един важен енергиен въпрос – ще се строи ли 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй”.


Казват, че ще строи 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй” по американска технология и цяла седмица енергийният министър Драгомир Стойнев ни убеждава, както и всички в правителството, че това е най-безопасната технология  и затова са готови да го направят без конкурс. В същото време гениалните хора в коалиционното мнозинство от вчера вече ни казват, че ще се строи и „Белене”, защото трябва да си достроим с руския реактор, който по думите на Драгомир Стойнев не е безопасен и не дава същите гаранции”, поясни Евгений Михайлов.


Той припомни крахът, който претърпя референдумът за строеж на нова ядрена електроцентрала през януари тази година. Тогава хората масово не отидоха до урните да подадат своя глас.


Целия разговор гледайте във видеото.