Температурите сутринта ще са от минус 5 до 0 градуса

Утре у нас ще има повече слънце, но и ще бъде по-студено. През нощта започналото от север спиране на валежите и разкъсване на облачността над страната ще продължи. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще проникне по-студен въздух.

 

Утре в по-голямата част от страната ще е слънчево. Разкъсани облаци ще има преди обед над Западна България, а привечер и през нощта временно ще се заоблачи на югоизток. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър.

 

Температурите сутринта ще са от минус 5 до нула градуса, в Югозападна България до 1, 2. Максималните стойности ще бъдат между 2 и 7 градуса.

 

В планините преди обед облачността ще е разкъсана, през деня намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток и температурите ще паднат. На 1 000 м максималната ще бъде около нулата, а на 2 000 м – минус 5.

 

Утре област на високо налягане от Централна Европа ще обхване почти целия континент и ще изтласка облаците и валежите на юг и на север. Тя ще е причина за намалението на облачността у нас и дъжд ще вали вече в най-южните части на Балканите и Апенините. На север дъждовно ще е в Шотландия, а в Русия ще има слаби снеговалежи.

 

У нас в сряда преди обед в низините и равнините ще има мъгли и ниски облаци, които около обед ще се вдигнат. В четвъртък ще се появи северозападен вятър и видимостта ще се подобри. Ще бъде предимно слънчево. В петък облачността ще е разкъсана и временно ще се затопли.

 

В нощта срещу събота и в събота с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще превали дъжд, който ще премине в сняг и бързо след това ще спре. В неделя облаците ще се разкъсат, но максималните ще са около и под нулата.

 

Утре намалението на облаците у нас ще е съпроводено със застудяване.

 

Повече за времето във вашия град, може да намерите винаги на Sinoptik.bg.