Финансистът твърди, че той и Георги Първанов са подслушвани от ДАНС, като обвинява за това лидера на БСП

„Дойде времето и вече няма компромис по този случай. Не бива да има компромис, защото обвързаната система в България натежава и трябва да се спрат всякакви помисли в това отношение”, каза в „Здравей, България” финансистът Кольо Парамов по повод твърденията му, че е подслушван от ДАНС в комплект с Георги Първанов, като обвинява за това Сергей Станишев. 

 

Попитан дали и в момента се подслушва телефонът му, той каза, че „Станишев е тръгнал бос през просото и е стигнал до величини на парадиране на ръководство и контрол на всички в държавата”. „Време е да бъде озаптен”, добави той.

 

По думите му той е бил прикачен към група, която е подслушвана, за което е нямал нищо против, тъй като не е работил против държавата. „Но в момента, в който започнахме организационни ангажименти, свързани с реализирането на нов ляв блок, вече не можех да мълча”, каза Прамов.  

 

Според него използването на методиката на 6-то управление не е подходяща. „Това не е полезно за политиката”, заяви финансистът и добави, че има органи, има комисия в парламента по национална сигурност, които да проверят случая. 

 

„Представлявам интерес, защото през последните шест месеца критикувам правителството”, каза Парамов. 

 

„Няколко пъти предупреждавах Станишев, този път го правя много сериозно. Станишев да спре и да успокои наемниците си. Трябва да се възстанови паритетът на държавността. Той е натоварен с големи отговорности – да обединява, а той разединява всички”, заяви Парамов. 

 

Попитан има ли доказателства, че го подслушват Парамов, отвърна, че във времето всичко ще си дойде на мястото. „Има доказателство за всичко”, каза още той.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.