Президентът заяви, че няма обяснение защо сега излиза тази информация

Нямам такава информация и не искам да влизам в схемата на непрекъснати обвинения за подслушвания”. Така президентът Георги Първанов (2002 – 2012 г.) отговори на изнесената от финансиста Кольо Парамов информация, че той и Първанов са били подслушвани по нареждане на Сергей Станишев.

 

"Аз нямам такава информация и никак не бих искал да влизам в една схема на българската политика, по която тя се движи вече година - две, а може би и повече, с тези непрекъснати обвинения за подслушвания и от едната, и от другата страна. Аз търся сериозен политически дебат по ключовите теми на България и на българина. Това никак не ме интересува и не го приемам като добър тон, не искам да се внася като елемент от вътрешнопартийните или пък от отношенията между политиците и лидерите", заяви Първанов пред "Фокус".

 

Той допълни, че няма обяснение защо сега излиза тази информация: "Могат да се правят всякакви хипотези, но не е моя работа. Във всеки случай, аз отново искам да кажа, че ще се опитам да давам тон за един разумен дебат".

 

На въпрос дали все пак е имал съмнения, че в някакъв период е бил подслушван, Георги Първанов заяви: "Това е друга работа. Някакви съмнения съм имал нерядко. От втора, трета ръка съм чувал подобни подхвърляния, внушения, но се стремя да бъда на нивото на един сериозен държавник, който не обръща внимание на недоказана информация. Не е моя работа, надявам се компетентните органи да си вършат работата".