Максималните ще бъдат между 3 и 7 градуса, на югозапад до 8-9

През нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево. 


Сутринта в низините и около реките видимостта ще е намалена. Облаци, но без валежи, ще има почти през целия ден над Югоизточна България, където ще духа и умерен североизточен вятър. 


Минималните температури ще са от минус 3 до минус 8 градуса, по-високи по морето. Максималните ще бъдат между 3 и 7 градуса, на югозапад до 8-9.


В планините също ще е слънчево със слаб, по върховете - умерен североизточен вятър. Снежната покривка е от 5 до 30-35 сантиметра. Максималните температури на 1000 метра ще са 3-4 градуса, а на 2000 - минус 2-3. 


Над Централна и Южна Европа ще е слънчево с температури около нулата. Причината е антициклон, който отслабва и се придвижва на юг заради студен фронт от полярните ширини, който ще достигне Балканите в края на седмицата.


Студеният въздух от север, а по-късно и от североизток, ще обхване целия полуостров. Застудяването ще е чувствително и трайно, но с малко снеговалежи. 


В четвъртък ще има повече облаци и вятър, особено в Северна България. Промяна в температурите и валежи  не се очакват. В петък ще е с 3-4 градуса по-топло и предимно слънчево. Късно следобед и през нощта срещу събота със силен вятър, облаци и слаб сняг ще навлиза студен въздух. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще е студено и ветровито с променлива, по-често значителна облачност. От време на време ще прехвърча и сняг. Температурите ще се понижат с повече от 10 градуса и трудно ще прехвърлят нулата. 


Утре вятърът ще отслабне и ще е слънчево с изключение на югоизточните райони.

 

Повече за времето през следващите дни може да намерите на Sinoptik.bg.


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg.