В местата под 2200 метра максималните температури ще са положителни и снегът ще се топи

В четвъртък температурите у нас ще бъдат 2 - 3 градуса по-високи от днешните. Сутрешните ще са между минус 5 и нула градуса, а максималните ще са от 6 до почти пролетните 11 - 12 градуса.


През по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Временни заоблачавания ще има над Северна България, но те ще са несъществени и без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен. Това няма да позволи образуването на мъгли в низините.


В планините ще има разкъсана облачност, намаляваща в масивите на Южна България до слънчево време. И тук ще се затопли, като в местата под 2200 метра максималните температури ще са положителни и снегът ще се топи. Проблем ще бъде умереният, а в по-високите части и силен северозападен вятър с пориви до около 80 - 90 километра в час.


В петък след слънчевото начало на деня, по-късно от север с усилване на вятъра облаците бързо ще се увеличат. Привечер и през нощта на места в Северна и Източна България са възможни превалявания от дъжд и сняг.


В събота и неделя ще бъде студено и ветровито. Ще има променлива облачност, а слаби валежи предимно от сняг са възможни в северните и планински райони. В понеделник утрото ще е мразовито, а през деня ще има повече слънчеви часове. Северозападният вятър ще отслабне.
Във вторник отново ще се заоблачи и на много места ще превали дъжд и сняг.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg