Марков реши да стане независим заради „Фидосовщината” в парламентарната група на ГЕРБ

Главният прокурор Сотир Цацаров е смутен от начина, по който протекла проверката на напусналия ГЕРБ депутат Георги Марков. Марков реши да стане независим заради „Фидосовщината” в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно наяве излезе, че в продължение на две години депутатът е проверяван за данъчни престъпления. 

 

До преди една седмица почти никой от депутатите не познаваше колегата си от ГЕРБ Георги Марков. След като напусна парламентарната си група обаче, на повърхността изплува информация за разследване срещу него относно ДДС измами за 138 000 лева. 

 

Проверката започнала заради продажбата на автогарата в Свищов през 2004 и приключила същата година с акт от данъчните. Нещата обаче придобили нов обрат през 2010-а

 

„През 2010-а един буден гражданин сигнализира МВР, жалбата е изпратена на полицията, оттам тя е пратена във Велико Търново. Разпоредена е проверка на НАП и ОД на МВР, проверката е вършена две години”, подчерта Цацаров.

 

Случаят приключва точно един ден преди Георги Марков да напусне групата на ГЕРБ - с отказ да бъде образувано дело. Защо обаче проверката на МВР и НАП по случая му е продължила две години – „този период е интересен – въпросите за този период са към някой друг. Задайте въпросите на този, по чието време е била вършена проверката и той е носил отговорност”, обобщи Сотир Цацаров.