Другата седмица парламентът ще заседава извънредно

Депутатите трудно събраха кворум, за да започнат работа днес. Обсъждането на държавния бюджет за следващата година продължава. Основният дебат обаче беше посветен на поисканата от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на парламента Мая Манолова.

 

Искането за предсрочно освобождаване на Манолова беше отхвърлено със 110 гласа „против”, след което народните представители се заеха с работата си по Бюджет 2014. Вчера останаха до късно вечерта в пленарна зала в приемане на отделните му членове. В следващите дни трябва да бъде приета останалата половина от него. За началото на следващата седмица са насрочени извънредни парламентарни заседания.

 

Споровете около поисканата оставка на зам.-председателя на Народното събрание станаха повод за поредна серия словесни схватки между управляващото мнозинство и опозицията.

 

Мая, търсят ти сметка за Костинброд”, обърна се към Манолова лидерът на ДПС. Лютви Местан определи искането на ГЕРБ като „жлъчно отмъщение” за подадения от Манолова сигнал за намерените ден преди изборите незаконни бюлетини.

 

Самата Мая Манолова заяви, че мотивите на депутатите от ГЕРБ за нейната оставка не са успели да я накарат да се почувства виновна и сгрешила.

 

Повече за работата на парламента ще научите от видеото.