Четири пъти собствениците на предприятието обещават да се издължат и не го правят

Работниците в „Ремотекс” - Раднево вероятно ще посрещнат празниците без заплати. Те вече обявиха, че са готови на ефективна стачка заради неизплатените си от десет месеца заплати.

 

Четири пъти собствениците на предприятието обещават да се издължат и не го правят. Поредният протест пред празната административна сграда на дружеството беше охраняван от полиция.

 

Подписка за започване на ефективни стачни действия събират работниците в „Ремотекс” по инициатива на синдикалната организация на КНСБ.

 

В подписката се включиха и бивши служители, които тази година са напуснали предприятието, но все още не са получили изработените си заплати.

 

Кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев призна, че всички механизми на местната и държавна власт в региона са изчерпани и поиска законови промени.

 

В началото на седмицата от ръководството на „Ремотекс” обявиха, че е в ход сделка с чуждестранен инвеститор, който да изкупи част от акциите на дружеството. Това е начинът да се изплатят три милиона и половина лева за заплати и заводът да заработи отново. Кога ще стане това, обаче не е ясно нито на работниците, нито на институциите.