Причината за недоволството е постоянният тормоз от страна на завеждащия отделението д-р Борисов

Всички лекари от отделението по урология от УМБАЛ „Пирогов” депозираха тази сутрин своите оставки. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология.

 

Причината за недоволството е неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от страна на завеждащия отделението по реанимация и анестезиология с операционен блок д-р Цветан Борисов. Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”. Това вече е принудило редица лекари и сестри да напуснат.

 

Според екипа на лечебното заведение от години клиниката по урология е сцена на обидни квалификации, ругатни, ксенофобски изказвания, заплахи и физическа саморазправа.

 

Насилие над медици в ”Пирогов”Въпреки че неколкократно медиците са подавали оплакване до ръководството на лечебното заведение, което им е обещало д-р Борисов да бъде преместен, шефовете все още не са предприели никакви мерки

 

„До обяд задължително няколко пъти трябва да има скандал. Независимо дали е в зала, по коридорите или в стълбището. Той трябва някъде да си излее агресията”, коментира операционната сестра Вивиана Иванова.

 

„С доктор Борисов се работи много трудно. Многократно е обиждал персонала. На няколко пъти има и физическа саморазправа. Това създава един нетърпим микроклимат, в който не можем да продължаваме да работим”, добавя доктор Кирил Асенов от Втора урология.

 

След среща в здравното министерство, министърът е уверили медиците, че проблемът ще бъде решен и д-р Борисов ще бъде отстранен или прехвърлен в друго отделение.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.