В Новините на Нова ви показахме безплатно място за паркиране в центъра на София

В Новините на Нова ви показахме безплатно място за паркиране в центъра на София, което се намира само на две крачки от постоянния полицейски пост до църквата "Света Неделя". 

 

Оказа се, че  нерегламентираният паркинг се ползва предимно от служители на силовите министерства, поне ако съдим от отличителните знаци на колите. 

 

Стикери на МВР по стъклата, полицейска униформа, светлоотразителни жилетки с надпис "Полиция" и дори закон за движение по пътищата. След нашия сигнал колите бяха вдигнати от паяк.

 

„Разбрах аз! Ама те не са само полицейски коли. Всякакви спират! Вече няма да спират! Така се оказа”, заяви полицай от КАТ.

 

Проверихме спази ли общината обещанието си да закрие незаконния паркинг.

 

Ефект от репортажа има. От Общината светкавично реагираха и поставиха 7 стоп колчета. Така вече ще има повече място за пешеходците. 

 

От МВР отказаха да застанат пред камерата на Нова, за да обяснят чии са колите със стикери  и полицейски униформи. От пресцентъра обясниха, че това са частни автомобили. Но отказаха да уточнят дали все пак са собственост на полицаи.  Без отговор остана въпросът ни кой контролира и кой има право да поставя официални стикери на държавни институции. И дали всеки може сам да слага по колата си подобни атрибути?

 

Повече по темата гледайте тук