Лидерът на „Атака” беше заснет на плажа по време на гласуването на Бюджет 2014

Депутатът от „Атака” Деница Гаджева категорично отхвърли твърденията, че Волен Сидеров е бил на почивка в Куба по време на гласуването на Бюджет 2014. „Волен Сидеров беше с мен в Куба на официално посещение”, каза тя при гостуването си в студиото на „Часът на Милен Цветков”.

 

Информационна агенция „Пик” публикува снимки, на които твърди, че се вижда Волен Сидеров – на плаж в Куба в компанията на няколко млади дами, едната от които е бившата му секретарка Магдалена. Главният редактор на агенцията Ивайло Крачунов обясни откъде е получил информацията и кадрите. „Валери Симеонов ни каза. Не съдя хората за начина, по който прекарват свободното си време. Но това са интересни снимки, които ние решихме да публикуваме”, каза той. Според агенцията Волен Сидеров е платил за пътешествието си държавни средства.

 

”Атака” на почивка в Куба„Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на република Куба. Народният представител Йоланда Ферер отговаря за отношенията с другите държави, ние ѝ предадохме декларация и водихме един изключително дълъг разговор. В момента там текат реформи. Благодаря и на посланичката на Куба Тересита Капоте, която уреди срещата ни”, каза Гаджева, която е родена в кубинската столица Хавана.

 

„Целта на посещението на господин Сидеров е двустранен контакт между нас и кубинската държава. Това не стана през парламента, затова поехме сами инициативата на лични разноски, допълни народният представител от „Атака”.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.