От ГЕРБ нямали основание да му искат оставката от Комисията за борба с корупцията

„За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в Чунцин, Китай, цитиран от БТА. 

 

Сидеров е част от парламентарната делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков и е на официално посещение в Китай.

 

Лидерът на „Атака” беше помолен да коментира решението на ГЕРБ да инициират искане за предсрочното му освобождаване като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Мотивът за това били, че в последните дни станали известни скандални факти и обстоятелства около пътуванията му.

 

Според Сидеров от ГЕРБ търсят повод да го отстранят от поста. Той заяви още, че в миналия мандат тогавашните управляващи упорито са гласували срещу това Сидеров да заеме този пост, защото са се притеснявали, че ще бъде непримирим към техни реални нарушения. 

 

„Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматна война срещу мен”, смята лидерът на "Атака". Според него причината е, че е настъпил сериозни интереси в зелената енергетика, като е внесъл поправката за таксата за ВЕИ-тата. 

 

„Тази промяна рязко намали печалбата от ВЕИ и съвсем логично очаквам да понасям и 
удари”, заяви Сидеров. Така той си обяснявал „компроматната офанзива”, която по думите му се леела в медиите. 

 

Помолен да уточни дали има предвид снимките от негови пътувания, той каза, че в самите снимки няма нищо компрометиращо, а вижда опит за очерняне в интерпретацията и внушенията, които се правят. 

 

 „ГЕРБ нямат основание да ми искат оставката като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, освен страха, че има много сигнали срещу техни основни фигури – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев”, заяви още Сидеров.