Едно от ранените деца е в тежко състояние

Ученик от Колорадо влезе с пушка в клас, рани двама свои съученици, а след това се самоуби. Местните власти съобщиха, че едно от пострадалите деца е в тежко състояние.

 

Стрелецът влязъл в училището около 12 :20 часа на обяд местно време. Той носел оръжие, като очевидно търсел определен учител, съобщи шерифът. Младежът бил облечен във военни дрехи и крещял неразбираемо. Учителят обаче бил предупреден и успял да излезе от сградата. Вбесен, че жертвата му отсъства, ученикът открил безразборна стрелба. Ранени са двама души, едното от които 15-годишна ученичка. Състоянието ѝ е сериозно. Другият пострадал е с леки наранявания. Полицията обясни, че мотивът е опит за отмъщение след спор между ученика и преподавателя.

 

Веднага след като чули изстрелите, охранителите на училището вдигнали тревога. Веднага на мястото пристигнали тежко въоръжени полицаи. Те щурмували сградата, като наредили на учениците да я напуснат. Спецчастите намерили заподозрения мъртъв, като вероятно той се е самоубил. Край него били открити и две запалителни бомби.

 

В училището, в което е извършено нападението, учат повече от 2200 деца. Нападението става само ден преди годишнината от стрелбата в началното училище Санди Хук в Кънектикът. Тогава Адам Ланза застреля 20 деца.