Специалистите напомнят да купуваме пиротехнически средства само от специализираните магазини

Празниците наближават. Идва времето, в което пиротехническите изделия стават много търсени. Всъщност търговците казват, че вече има засилен интерес. Специалистите напомнят да не купуваме такива продукти от улицата, а от специализираните магазини.

 

В лабиринта от взривове подбираме гвоздеите в нашата новогодишна заря. Пазаруваме в два варианта - икономичен и лукс. Първи в кошницата място печелят пиратките. Малки и опасни, но ефектни.

 

Тройногърмящата пиратка струва евтино, за сметка на това е ефектна. Във всяка кутия има по 100 броя за около 3 лева. А на римските свещи би завидял дори самият Гай Юлий Цезар. Цените им варират от 4 лева за брой до около 20 лева за по-скъпите. И докато те изстрелват огнени кълба, ракетите излитат с прикрепената към тях балансираща пръчка. Ако пръчката е счупена наполовина, ракетата ще лети накъдето си иска. Това е опасно.

 

За 20 лева в комплект получаваме 11 ракети. Техният блясък ще накара всички съседи да ни завидят. Единственото пиротехническо средство, което можем да си запалим в къщи обаче си остава бенгалският огън.  

 

Скромен, но достоен семеен арсенал излиза малко над 70 лева. Ако сме взели коледен бонус в работата, можем да си позволим и по-„ларж” пазаруване. По този начин луксозната заря ще ни струва на 236 лева.

 

Повече по темата ще научите от видеото.