Ексклузивна галерия от големия финал на музикално шоу №1 може да разгледате тук

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф. След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, тя зае първо място и остави след себе си Наско - на второ и Ана-Мария - на трето място.

Финалът на втория сезон на музикално шоу №1 беше изключително оспорван. Жана започна с А Little Party Never Killed Nobody, последвано от "настръхващ" дует с Любо на Purple Rain и Prince. Наско пък заложи на песента, която беше изпълнил при прослушванията за X Factor - Molly на Tyga. Не по-малко въздействащ беше дуетът му с Мария Илиева в изпълнение на Empire State of Mind на Алиша Кийз и Jay Z. Ана-Мария пък направи невероятен дует с детето-чудо от първия сезон на X Factor - Богомил. Тя обаче напусна шоуто след първите две изпълнения на финалистите

„Исках да стигна до финала и успях”, заяви детето-чудо.

Двамата, които останаха да се борят за титлата X Factor – Наско и Жана, изпълниха по още една песен в борба за зрителския вот. Наско избра Lose yourself на Еминем, а Жана - I have nothing на Уитни Хюстън. Финалното изпълнение на Жана вдигна публиката на крака и я накара да скандира името й.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция" - бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

След дълга и оспорвана музикална битка, продължила месеци, България има своя нов X Factor - Жана Бергендорф.

Гледайте първото ѝ телевизионно интервю в „Събуди се” по Нова ТВ.