Равносметката на продуцента на музикално шоу №1

„Най-голямото предимство на втория сезон на X Factor е, че успя да запази добрия и позитивен тон”, каза продуцентът на шоуто Маги Халваджиян броени часове след неговия финал. Той обобщи, че една от задачите на предаването е била да покаже разнообразие от таланти – и като възраст, и като стил на пеене, и като присъствие. Специално внимание той обърна на мама Люси. „Исках в шоуто да има и възрастни хора, защото те също имат нужда да видят нещо позитивно, те също имат нужда от своите герои. Затова беше истински късмет, че попаднахме на мама Люси”. Маги Халваджиян разказа как след първия концерт майка му се обадила и му казала „Жестоко”. „За мен това беше знак, че сме в правилната посока”, допълни продуцентът.

Той коментира, че за екипа на Global Films X Factor е било едно най-мащабните проекти, по които са работили, а крайният резултат е бил продукт, с който всички те могат да се гордеят. Халваджиян не пропусна да се обърне и към тримата финалисти – победителят Жана, Наско и Ана-Мария, като им пожела да бъдат като „китайска капка” – упорити и отдадени. Той разказа как след финала отишъл при Жана, прегърнал я и й казал само едно ”Оттук-нататък всичко е в твои ръце”.

„Всичко е въпрос на желание, упоритост, идеи, креативност, неспане. Нещата винаги се подреждат правилно за хората, които знаят какво искат и знаят начина, по който да го постигнат”, обобщи формулата на успеха той.