Над 660 души е приютил от началото на годината столичният изтрезвител

Над 660 души е приютил от началото на годината столичният изтрезвител. В сравнение с предишните години хората, злоупотребили с алкохола, са повече. Какъв е профилът на тези, които вече са били там и кои са тези, които въпреки, че употребяват алкохол всеки ден, са убедени, че никога няма да стъпят там.


Ако има нещо, в което са абсолютно сигурни жителите на едно село, то е че водата не утолява жаждата. В кръчмата са от обяд. Пият всичко – с малки изключения. Никога не са имали проблеми с алкохола.


Не същата обаче е съдбата този мъж – когото ще наречем Тодор. Той е на около 60 и е в изтрезвителя за трети път тази година. Настанен е сам в стая под ключ.


Влизаме обаче в другите стаи. В стаята се настаняват предимно мъже. В повечето случаи става въпрос за хора в много тежко социално положение – без работа, без документи, без образование, без работа, без семейство, без дом. В изтрезвителя постъпват и жени, но рядко. Затова и стаята им е по-малка.


Във връзка с предстоящите празници от изтрезвителя съветват онези, които злоупотребяват с чашката, да се опитат да се преборят с този негативен момент.


Повече по темата гледайте във видеото.