„Подгответе се за работа, упоритост и най-важното – търпение”, е съветът на Заки

„За финалистите X Factor започва сега”, това каза Заки след финала на музикално шоу №1 в света. Какво точно имаше предвид той? „Дотук беше много готино, много труд, много забава, еуфория, поне по два пъти в седмицата излизане на голямата сцена... страхотно, но това свърши. Оттук-нататък започва реалният живот, реалният музикален бизнес”, с тези думи той се обърна към Жана, Наско и Ана-Мария, като ги предупреди да бъдат готови за много изненади и за едно сериозно приземяване.

Заки им пожела това приземяване да бъде меко и да бъдат готови за много работа, много упоритост и най-важното – много търпение, защото нищо не става с просто щракане на пръсти. „Човек трябва да изчака да дойде правилният момент за него и когато той настъпи, да е готов да го грабне, да се възползва и да го превърне в успех“, обобщи той.

Заки описа и всеки един от финалистите като представител на три групи от обществото – бунтарската аудитория, идентифицираща се с Жана, последователите на хип-хопа, идентифициращи се с Наско, за когото допълни, че притежава всички необходими качества, за да стане новият положителен герой на хип-хопа – трудолюбие, интелигентност и положително отношение.

Накрая, но не на последно място, а просто защото е най-близо до сърцето му, той остави Ана-Мария. „На нея й предстои да порасне и аз съм убеден, че тя ще порасне толкова красива, колкото беше през изминалите шест месеца на сцената на X Factor и колкото имах щастието да я опозная през времето, в което работихме заедно”, заяви Заки.