Почивните дни през тази година са общо 114 - с един повече от миналата

Почивните дни през тази година са общо 114 - с един повече от миналата. Ето на кои дати няма да се работи.

 

Според психолозите днес е най-стресовият ден през годината. Говори се и за следпразнична депресия. В тези тежки моменти спасението е едно - да планираме следващата си почивка.

 

Денят на освобождението е първата поредица от три поредни почивни дни и първият повод за еднопролетно пътуване до някое красиво място. Великден тази година се пада на 18 април. Ще почиваме от петък до понеделник.

 

През май идва първата по-дълга поредица с официални почивни дни. От 1-ви до 6-и. Два от дните ще се отработват съответно на 10 и 31 май. Нямаме късмет с Деня на славянската писменост, тъй като се пада в събота.

 

С дълъг уикенд ще ни зарадва септември. Веднага след летните отпуски имаме още една почивка. 22-ри, когато отбелязваме Независимостта на България, се пада в понеделник.

 

Зимата е много далеко, но имаме добра причина да я дочакаме. Месец, пълен с празници - много ядене, пиене и емоции. Леко отработваме един 13 декември. След това - от Бъдни вечер до 28-ми можем да почиваме пълноценно. Около Нова година почивките са на 31 декември и 1 януари - сряда и четвъртък.