Засегнати са 100 милиона души в 22 щата

Силна снежна буря връхлетя Източния бряг на Съединените щати. Засегнати са 100 милиона души в 22 щата. В Ню Йорк беше издадено предупреждение за опасно време. На някои места в страната само за няколко часа натрупа повече от 30 сантиметра сняг.

 

За силен вятър, придружен със сняг и намалена видимост, предупредиха синоптиците. Те призоваха хората да отложат пътуванията си, тъй като обстановката по пътищата ще бъде усложнена. До момента са отложени или анулирани 1400 полета заради невъзможност на машините да почистят пистите. Други 300 полета са били анулирани от международното летище в Чикаго.

 

В Ню Йорк се очаква да навалят 20 - 30 сантиметра сняг, придружен от вятър със скорост до 90 километра в час, а температурата да падне доста под нулата. Най-студено ще бъде в столицата на щата Ню Йорк - Олбъни, където живачният стълб ще показва минус 25 градуса. В Кънектикът термометърът ще падне до 20 под нулата, а в Уисконсин - до минус 17.

 

Сняг вали и в Бостън, като снежната покривка е между 10 и 20 сантиметра. Лошото време ще продължи и през следващата седмица, когато над Средния Запад ще започне да нахлува нова студена вълна. Тя ще донесе отново снежна буря, която ще премине над Бъфало, Олбани, Питсбърг и Ню Йорк.