Грийн бей и Сан Франциско ще излязат на футболното игрище при температури под -20 градуса

В Съединените щати след силния снеговалеж, който предизвика хаос в транспорта, се подготвят за рекордно ниски температури. Очаква се в Средния Запад температурите да паднат до минус 50 градуса по Целзий. Властите предупредиха, че времето е опасно и съветват хората  да не излизат на открито.


В редица щати взимат превантивни мерки заради очаквания необичаен студ. Два дни преди началото на новата учебна седмица властите в Минесота обявиха, че понеделник ще бъде неучебен ден. Такава мярка се налага за пръв път от 17 години.


„В такова време децата могат да получат измръзвания за 10 или дори за 5 минути навън. Първата ни мисъл беше за безопасността на учениците”, обясни комисарът по образованието Бренда Каселиус.


Същият подход имат и авиопревозвачите. От съображения за сигурност над 1000 полета бяха отменени в събота, а други 4 хиляди излетяха със закъснение. Това остави над 100 хиляди души в невъзможност да осъществят планираните пътувания.


Единствените масови прояви, които ще се състоят по план са мачовете по американски футбол. Любимата игра на американците не се влияе от времето.


Отборите на Грийн бей и Сан Франциско ще играят тази вечер при температури под -20 градуса. Доброволци ринат снега на стадиона, а за 70-те хиляди смелчаци по трибуните са предвидени безплатни топли напитки.