Историята от щата Тексас трогна цяла Америка

Собственик на ресторант в щата Тексас трогна Америка с жест към своя болна служителка. Собственикът решил да продаде заведението, за да може млада сервитьорка да бъде оперирана от тумор в мозъка.

 

19-годишната сервитьорка Бритни Матис доскоро не подозирала, че е болна.


     
„Всичко започна с обрив по краката. Докторите започнаха да ми правят различни прегледи, за да разберат откъде идва. На другия ден казаха, че на скенер са видели тумора”, обясни Бритни Матис.

 

Тя няма здравна осигуровка и това прави сметките за лечението й непосилни за нея и майка й. Тогава се намесил собственикът на ресторанта Михаел Де Бейер. Той обявил ресторанта за класическа немска кухня за продан, за да събере пари за Бритни.


     
„Те са семейство, което се труди неуморно, но има ужасен късмет. За секунда не са просили. Не поискаха помощта ми нито веднъж”, обясни Михаел Де Бейер.

 

Болестта на Бритни не е първото нещастие, сполетяло семейство Матис. Преди 13 години бащата на Бритни умира от тумор в мозъка. До самия му край никой не е подозирал, че е болен. Бритни и майка й казват, че още не могат да проумеят жеста на Михаел Де Бейер.

 

Цената на ресторанта е около 2 милиона долара. Всички се надяват, че скоро ще бъде намерен купувач.