Двама близки сътрудници на Крис Кристи организирали блокада на натоварен мост

Сянката на грандиозен скандал надвисна над президентските амбиции на републиканския губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи.

 

Наяве излязоха факти, че двама близки негови сътрудници са организирали блокада на трафика по моста „Джордж Вашингтон”, който свързва Ню Джърси и Ню Йорк.

 

Блокадата била организирана като отмъщение срещу кмета от демократическата партия, който отказал да подкрепи Крис Кристи на губернаторските избори.

 

В продължение на няколко дни през септември част от платната на моста били затворени за движение. Това предизвикало огромни задръствания и хората, опитващи се да стигнат до град Форт Лий, се придвижвали с огромно закъснение. Блокадата затруднила движението дори и на училищните автобуси и линейките.

 

Мишена на наказателната операция бил кметът на Форт Лий - Марк Соколич. Той дори не бил уведомен своевременно за спирането на движението по платната на моста, а после блокадата му била представена като експеримент с цел проучване на трафика.

 

Скандалът избухна, след като американски медии разпространиха имейли между близките сътрудници на Кристи относно блокадата.

 

Заради разкритията известният с безкомпромисните си изказвания Крис Кристи отмени обществена проява. От канцеларията му поясниха, че той не е знаел нищо за блокадата и че подобно нещо няма да се толерира. Крис Кристи е сочен като един от най-вероятните кандидати за президент на републиканците.